Sárbogárdi Múzeum Egyesület

Pályázataink

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00079 BogárdFeszt

Kedvezményezett: Sárbogárdi Múzeum Egyesület
Projekt címe: BogárdFeszt
A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tényleges befejezése: 2019.06.02
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00079

A BogárdFeszt című rendezvénnyel az a célunk, hogy a sárbogárdiaknak legyen egy olyan éves rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvényük, amely sok embert vonz a szabadba ünnepelni, közös programokat szervezni, főzni, beszélgetni, sportolni, előadásokat, koncerteket hallgatni. Célunk, hogy ne csak a helyiek jöjjenek el, de az innen elszármazottak is visszatérjenek egy-egy ilyen hétvégére, amikor magunkat ünnepeljük, hogy a helyi közösségek élnek, léteznek és próbáljuk ezzel a programsorozattal még jobban megerősíteni azt az érzést, hogy jó itt a közösséghez tartozni.
A helyi identitás és társadalmi kohézió erősítése Sárbogárdon fejlesztésre szorul ennek oka részben a széttagolt településszerkezet, részben az egységes településtörténet hiánya. A helyi közösségek fejlesztése, a közösségek kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalás erősödése a fenntartható helyi közösség fontos záloga, mely nélkül a kapcsolódó fejlesztéspolitikai beruházások sem tudják betölteni nélkülözhetetlen társadalomformáló feladatukat. Az aktív, saját sorsáért és a közösségért felelősséget vállaló állampolgárok nélkül nem képzelhető el javuló vidéki életminőség, a helyi értékek iránt elkötelezett emberek nélkül pedig nem alakulhat ki társadalmi kohézió. Mindez a társadalmi felzárkózási politikának is fontos eszköze, a közösségi munka hatására az érintett közösség tagjai is együttműködnek a problémák megoldásában.
A BogárdFeszt nagyrendezvényt két napos programsorozatnak tervezzük, felvezető és kísérő rendezvényekkel együtt. Tervezett időpontja május utolsó hétvégéjé, előtte és után lévő héten kísérő programokat tervezünk: kiállítás, amatőr alkotóművészeti bemutató, komolyzenei esemény és hitéleti programok.
Szombaton reggel főzőversennyel indul a nap.
Délelőtt a főzőversenyhez kapcsolódó gasztro főzőshow.
Helyi és környékbeli bortermelők, kézműves élelmiszertermelők bemutatója.
Civil szervezetek bemutatkozási lehetősége.
Helyi és környékbeli gyermekcsoportok amatőr művészeti bemutatója.
Délután és este koncertek a szabadtéri színpadon:
Este a koncertek után zenés táncos est a sörsátor alatti kis színpadon.
Vasárnap délelőtt a gyermekeké a főszerep.
Vásári bábjáték, középkori harci bemutató kézműves játszóház, RC modell és drón bemutató, népi fajátékok (kőrhinta, lovagi torna, mókuskerék, stb.)
Vasárnap délután amatőr zenekarok koncertjei majd stand up műsor a sörsátorban.
Késő délután és este ismét koncertekkel szórakoztatjuk a látogatókat.
Az est zárásaként tűzijáték.

Támogasson minket!

Amennyiben egyetért Egyesületünk kultúra pártoló és ápoló tevékenységével, s szeretné, hogy Sárbogárd emlékeit méltó helyen őrizzük és mutassuk be, támogasson bennünket adója 1 százalékával!

A Sárbogárdi Múzeum Egyesület adószáma: 18003644-1-07

Köszönjük a segítségét!